ONTHAREN

U kunt bij ons kiezen uit twee verschillende methoden om te ontharen.

Harsen

Het lichaam wordt snel en effectief onthaard door harsen. Dit gebeurt met een zachte hars die de haren goed verwijdert, maar de huid niet aantast. Na het harsen wordt uw huid ingesmeerd met een zachte olie.

IPL Ontharing

Hoe werkt de IPL ontharing?

IPL (Intens Pulse Light) ook wel flitsen genoemd, is de techniek die ontwikkeld is uit de lasermethode. De energie van de IPL flits wordt door het pigment in de haar omgezet in warmte. De kiemcellen rond de haar worden hierdoor beschadigd, waardoor de haargroei stopt. De haar heeft een cyclus van drie fasen; de groeifase, de uitvalfase en de rustfase. Alleen van de haren in de groeifase wordt de haarwortel effectief vernietigd. In de uitval fase of de rust fase zal de behandeling niet aanslaan. U heeft meerdere behandelingen nodig omdat uw haren niet allemaal tegelijkertijd groeien en allemaal tegelijkertijd uitvallen. IPL ontharen is niet mogelijk bij grijs en heel blond haar.

IPL ontharen en pigment

IPL ontharen is volledig veilig. Slechts in uitzonderlijke gevallen kunnen er lichte pigmentverschuivingen ontstaan in de huid, welke overigens altijd weer herstellen. Dit treedt meestal op indien de huid door de zon of zonnebank is gekleurd. Daarom mag men tot 5 weken voor en na de behandeling niet in de volle zon met de behandelde huid.